Страви з кролятини
М’ясні страви з кролика на Новий 2021 Рік припадуть до речі. Кролятина — дієтичний продукт, який можна їсти навіть вночі без шкоди для травлення.
Кролик під сиром
Тушку розбирають на частини, маринують у винному оцті з додаванням різних прянощів близько 6 годин. Кролятина «любить» прованські трави, сухий часник і паприку. Для приготування знадобиться товстостінна форма для запікання.
Крім кролятини знадобляться наступні продукти:
- ріпчаста цибуля;
- сметана;
- сир.
Після маринування шматочки кролика обсмажують на сильному вогні на сковорідці.
Щоб м’ясо не було сухим, при смаженні важливо, щоб кожна сторона шматочків була добре прижарена.
Приготування новорічного м’ясної страви виглядає так:
Гарнір підбирають будь: молода картопля, рис, овочі.
Кролик з картоплею і овочами в рукаві
Приготування:
За бажанням за 5 хвилин до готовності рукав розкривають, кролика з картоплею посипають тертим сиром і залишають до утворення рум’яної скоринки.
Кролик святковий
Кролик Святковий – красиве м’ясна страва до новорічного столу. Тушку запікають цілком. Рецепт досить простий:
Залишається перемістити кролика на красиве блюдо і подати до столу.
Страви з баранини
Баранина на новорічний стіл – прекрасна альтернатива яловичині. М’ясо ніжне і, незважаючи на високий вміст жиру, дієтичне. Смачні рецепти зроблять головне свято країни незабутнім.
Баранячий окіст по-фінськи
За 3 дні до Нового року окіст засолюють у розсолі: на 2 літри кип’яченої води беруть 2 склянки крупної солі, 1-2 ложки цукрового піску. Можна додати в тузлук лавровий лист, чорний перець горошком і інші прянощі. Окіст в розсолі поміщають в холодне місце. Кожні 4-6 годин м’ясо потрібно перевертати, щоб воно засолилось рівномірно.
У призначений день буде потрібно мінімум дій:
Перед подачею утворилася на окороке зрізають скоринку, м’ясо нарізають поперек волокон. Подають з будь-яким гарніром.
Хашлама з ягнятини
Хашлама – кавказьке блюдо, яке припало до смаку багатьом. Нагадує традиційне спекотне.
Необхідні продукти для приготування смачного м’ясного блюда на Новий 2021 Рік:
- ягнятина (баранина) – 1 кг;
- помідори – 800г;
- болгарський перець – 500г;
- часник – 5 -7 зубчиків;
- петрушка свіжа;
- кінза;
- кріп;
- перець чилі – за смаком;
- чорний перець горошком;
- сіль;
- паприка;
- цибуля ріпчаста – 500г.
Можна додати або замінити іншими прянощами за смаком, зменшити кількість інгредієнтів.
Спочатку йде підготовка складових:
Для приготування знадобиться каструля з товстим дном, зручно використовувати казан. Продукти викладають шарами:
- помідори, присипані сіллю;
- цибуля;
- м’ясо;
- болгарський перець;
- перець чилі;
- зелень;
- спеції.
Повторюють ряди поки не закінчаться складові. Тушкують хашламу на слабкому вогні протягом 3 годин.
Долма
Народна мудрість говорить: той, хто не любить долму, ніколи її не пробував. Це неперевершене блюдо готується нескладно, головне знайти необхідні продукти:
- фарш з баранини;
- виноградні листя;
- курдючний жир;
- зелень (кріп, кінза, петрушка);
- рис;
- хмелі-сунелі;
- часник;
- мелений перець.
Додатково готують соус із натурального йогурту, зелені і часнику. Рецепт приготування долми:
Після приготування дати постояти долма 20-30 хвилин.
Страви зі свинини
Свинину люблять багато, тому вона стане гарною заміною телятині на новорічному столі.
Буженина
Самий святковий варіант – буженина. Щоб її приготувати, потрібно:
- 500 г свинини (корейки, окости);
- гірчиця;
- приправи;
- сіль;
- суха аджика;
- часник;
- рослинне масло.
Рецепт простий: у миску висипають спеції, гірчицю, часник і масло, перемішують. М’ясо натирають приготованою сумішшю і щільно загортають у фольгу в 2-3 шари. Випікають при температурі 180° протягом 2 годин. За півгодини до готовності фольгу розгортають, щоб утворилася рум’яна кірочка.
М’ясо смачніше вийде, якщо попередньо замаринувати в будь-якому маринаді.
М’ясний рулет
М’ясний рулет однаково смачний в гарячому і холодному вигляді. Фарш можна брати свинячий або з додаванням курячого. Рецепт такий:
Якщо під час запікання рулет лопнув, приховати недоліки можна за допомогою тертого сиру і зелені.
М’ясних страв до Нового 2021 Року досить. Кожен рецепт можна коригувати під свій смак.
М’ясо «книжка» до новорічного столу: відео