Домой / 2021 РІК БІЛОГО БИКА / Смачні мясні страви на Новий 2021 рік

Смачні мясні страви на Новий 2021 рік

Які смачні мясні страви приготувати до святкового столу, щоб «не образити» символ наступаючого Нового 2021 року – Білого Металевого Бика? Яловичину, телятину краще виключити з меню, зате є безліч варіантів гарячого з кролика, баранини, свинини.

Страви з кролятини

М’ясні страви з кролика на Новий 2021 Рік припадуть до речі. Кролятина — дієтичний продукт, який можна їсти навіть вночі без шкоди для травлення.

Кролик під сиром

Тушку розбирають на частини, маринують у винному оцті з додаванням різних прянощів близько 6 годин. Кролятина «любить» прованські трави, сухий часник і паприку. Для приготування знадобиться товстостінна форма для запікання.

Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

Крім кролятини знадобляться наступні продукти:

  • ріпчаста цибуля;
  • сметана;
  • сир.

Після маринування шматочки кролика обсмажують на сильному вогні на сковорідці.

Щоб м’ясо не було сухим, при смаженні важливо, щоб кожна сторона шматочків була добре прижарена.

Приготування новорічного м’ясної страви виглядає так:

  • Форму для запікання змащують вершковим або оливковою олією.
  • Обсмажені шматочки кролятини викладають в один шар.
  • Присипають невеликою кількістю спецій.
  • Викладають порізану півкільцями ріпчасту цибулю.
  • Потім знову йде ряд шматочків м’яса та цибулі. Кількість рядів залежить від кількості кролятини і розміру форми.
  • Посипають тертим сиром і заливають сметаною.
  • Запікають при температурі 180° 40-45 хвилин.
  • Гарнір підбирають будь: молода картопля, рис, овочі.

    Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    Кролик з картоплею і овочами в рукаві

    Приготування:

  • Тушку кролика розбирають і маринують в кефірі, винному оцті або білому вині.
  • Замариновані шматочки обсмажують на сильному вогні.
  • Картоплю ріжуть на невеликі шматочки.
  • Цибулю і моркву пасерувати.
  • В рукав складають обсмажені шматочки м’яса, цибуля, морква, картопля.
  • За бажанням додають спаржу, помідори, болгарський перець.
  • Присипають суміш спеціями.
  • Запікають в духовці при температурі 150° протягом 60 хвилин.
  • Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    За бажанням за 5 хвилин до готовності рукав розкривають, кролика з картоплею посипають тертим сиром і залишають до утворення рум’яної скоринки.

    Кролик святковий

    Кролик Святковий – красиве м’ясна страва до новорічного столу. Тушку запікають цілком. Рецепт досить простий:

  • Тушку кролика добре промивають під проточною водою. Насухо витирають паперовими рушниками.
  • Деко змащують оливковою олією.
  • Поміщають на нього тушку спинкою вгору.
  • Кролика змащують сумішшю гірчиці і сметани.
  • Присипають спеціями.
  • Відправляють в духовку на 20-30 хвилин при температурі 160°.
  • Поки кролик запікається, чистять і ріжуть дрібними шматочками картоплю.
  • Через 20-30 хвилин дістають деко, тушку перевертають, змазують черевце сумішшю сметани і гірчиці. Розкладають поруч картоплю. Можна додати цибулька і потерту моркву.
  • Відправляють в духовку ще на 20 хвилин.
  • Після закінчення часу дістають деко, заливають тушку разом з овочами сметаною, додають зелень. Знову поміщають в духовку на 10 хвилин.
  • Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    Залишається перемістити кролика на красиве блюдо і подати до столу.

    Страви з баранини

    Баранина на новорічний стіл – прекрасна альтернатива яловичині. М’ясо ніжне і, незважаючи на високий вміст жиру, дієтичне. Смачні рецепти зроблять головне свято країни незабутнім.

    Баранячий окіст по-фінськи

    За 3 дні до Нового року окіст засолюють у розсолі: на 2 літри кип’яченої води беруть 2 склянки крупної солі, 1-2 ложки цукрового піску. Можна додати в тузлук лавровий лист, чорний перець горошком і інші прянощі. Окіст в розсолі поміщають в холодне місце. Кожні 4-6 годин м’ясо потрібно перевертати, щоб воно засолилось рівномірно.

    У призначений день буде потрібно мінімум дій:

  • Окіст дістають з розсолу, дають стекти зайвої рідини.
  • Товстостінну форму змащують маслом.
  • Розігрівають духовку до 160°.
  • У форму м’ясо перекладають і накривають його декількома шарами фольги.
  • Знижують температуру духовки до 120°C і запікають 4 години.
  • Перед подачею утворилася на окороке зрізають скоринку, м’ясо нарізають поперек волокон. Подають з будь-яким гарніром.

    Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    Хашлама з ягнятини

    Хашлама – кавказьке блюдо, яке припало до смаку багатьом. Нагадує традиційне спекотне.

    Необхідні продукти для приготування смачного м’ясного блюда на Новий 2021 Рік:

    • ягнятина (баранина) – 1 кг;
    • помідори – 800г;
    • болгарський перець – 500г;
    • часник – 5 -7 зубчиків;
    • петрушка свіжа;
    • кінза;
    • кріп;
    • перець чилі – за смаком;
    • чорний перець горошком;
    • сіль;
    • паприка;
    • цибуля ріпчаста – 500г.

    Можна додати або замінити іншими прянощами за смаком, зменшити кількість інгредієнтів.

    Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    Спочатку йде підготовка складових:

  • М’ясо нарізають на великі шматки.
  • Помідори очищають від шкірки, нарізають часточками.
  • Болгарський перець шаткують півкільцями.
  • Цибулю нарізають півкільцями.
  • Зелень і часник подрібнюють, можна використовувати чеснокодавку.
  • Для приготування знадобиться каструля з товстим дном, зручно використовувати казан. Продукти викладають шарами:

    • помідори, присипані сіллю;
    • цибуля;
    • м’ясо;
    • болгарський перець;
    • перець чилі;
    • зелень;
    • спеції.

    Повторюють ряди поки не закінчаться складові. Тушкують хашламу на слабкому вогні протягом 3 годин.

    Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    Долма

    Народна мудрість говорить: той, хто не любить долму, ніколи її не пробував. Це неперевершене блюдо готується нескладно, головне знайти необхідні продукти:

    • фарш з баранини;
    • виноградні листя;
    • курдючний жир;
    • зелень (кріп, кінза, петрушка);
    • рис;
    • хмелі-сунелі;
    • часник;
    • мелений перець.

    Додатково готують соус із натурального йогурту, зелені і часнику. Рецепт приготування долми:

  • Рис відварюють протягом 5-10 хвилин. Він повинен бути недовареним. Промивають його в холодній воді.
  • Курдючний жир порізати дрібними шматочками.
  • Пасерувати цибулю на вершковому маслі.
  • В баранячий фарш додають зелень, спеції, курдючний жир. Вимішують протягом 10 хвилин, поступово додаючи 300 мл води.
  • Виноградні листочки викладають шорсткою стороною вгору.
  • Викладають на його широку сторону фарш, загортаючи.
  • На дно каструлі кладуть блюдце або дерев’яну дошку.
  • Викладають загорнуту долму щільно по колу у кілька шарів.
  • Притискають тарілкою або другий обробною дошкою. Додають воду так, щоб долма була не повністю нею залита.
  • Накривають кришкою і гасять на повільному вогні протягом 1 – 1,5 години.
  • Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    Після приготування дати постояти долма 20-30 хвилин.

    Страви зі свинини

    Свинину люблять багато, тому вона стане гарною заміною телятині на новорічному столі.

    Буженина

    Самий святковий варіант – буженина. Щоб її приготувати, потрібно:

    • 500 г свинини (корейки, окости);
    • гірчиця;
    • приправи;
    • сіль;
    • суха аджика;
    • часник;
    • рослинне масло.

    Рецепт простий: у миску висипають спеції, гірчицю, часник і масло, перемішують. М’ясо натирають приготованою сумішшю і щільно загортають у фольгу в 2-3 шари. Випікають при температурі 180° протягом 2 годин. За півгодини до готовності фольгу розгортають, щоб утворилася рум’яна кірочка.

    Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    М’ясо смачніше вийде, якщо попередньо замаринувати в будь-якому маринаді.

    М’ясний рулет

    М’ясний рулет однаково смачний в гарячому і холодному вигляді. Фарш можна брати свинячий або з додаванням курячого. Рецепт такий:

  • Вимішують фарш з додаванням спецій за смаком. Додають 2-3 яйця на 500г фаршу.
  • Цибулю, моркву пасерувати. Обсмажують з великою кількістю вершкового масла гриби.
  • На харчову плівку викладають шар фаршу товщиною в 1-1,5 см.
  • Далі викладають начинку.
  • Акуратно за допомогою плівки щільно загортають рулет.
  • Випікають при температурі 160° протягом 40-60 хвилин.
  • Вкусные мясные блюда на Новый 2021 год

    Якщо під час запікання рулет лопнув, приховати недоліки можна за допомогою тертого сиру і зелені.

    М’ясних страв до Нового 2021 Року досить. Кожен рецепт можна коригувати під свій смак.

    М’ясо «книжка» до новорічного столу: відео

    Смотрите также

    Гороскоп на 2021 рік для Тигра

    Рік Бика обіцяє бути спокійним – на це вказує гороскоп на 2021 рік для Тигра. …