Домой / 2021 РІК БІЛОГО БИКА / Салати на Новий 2021 рік

Салати на Новий 2021 рік

У 2021 році свого правління набуває білий Металевий Бик. Це тварина любить смачно поїсти і не особливо прискіпливо до продуктів. Проте, більшою мірою Бик воліє рослинну їжу: зелень, овочі, фрукти і крупи. Тому підбираючи салати на Новий 2021 рік, слід враховувати дану особливість тотемного тварини. Це не означає що потрібно виключити з меню м’ясо, птицю і рибу, тим не менш, подібні страви повинні подаватися з продуктами рослинного походження.

З бататом і журавлиною

Батат (солодка картопля) – дуже корисний овоч. Він багатий вітамінами А, Е і К і групи В, які сприяють зміцненню судин і нормалізують кров’яний тиск. Тому він в доповненні з журавлиною зробить новорічний стіл у 2021 році не тільки смачним, але і корисним.

Інгредієнти:

  • 3 шт. великого батату (приблизно 1 кг);
  • 1 велика червона цибулина;
  • оливкова олія (Extra Virgin);
  • сіль і перець (краще використовувати мелений);
  • 50 г сушеної журавлини;
  • 100 р сиру фета;
  • невеликий пучок порізаної петрушки.

Для заправки:

  • 3 ст. л. яблучного оцту;
  • 1 ст. л. діжонської (французької) гірчиці;
  • 1 ст. л. меду:
  • ½ Ч. л. меленого кмину;
  • ¼ Ч. л. меленої паприки;
  • 3 ст. л. оливкова олія Extra Virgin.

Салаты на Новый 2021 год

Включити духовку. Батат очистити від шкірки і нарізати кубиками, а цибулю – півкільцями. Помістити овочі у велику миску і перемішати з маслом, сіллю і перцем. Розмістити батат і цибулю на деко, вкритому пергаментом, в один шар. Запікати в духовці при температурі 200 С близько 10-15 хвилин до готовності (батат стане м’яким). Перекласти в скляний посуд і дати охолонути.

Поки овочі остигають, зробити заправку. У невеликій керамічній мисці або чашці змішати оцет, гірчицю, мед і спеції. Все добре перемішати віночком і поступово влити олію. Дати настоятися кілька хвилин (5-7), щоб спеції розкрилися.

Овочі перемішати з журавлиною, кубиками фети і петрушкою, і полити заправкою. Страву можна подавати теплим або кімнатної температури.

Із запеченої буряка з козячим сиром

Це ідеальний салат до Нового року 2021. Він володіє вишуканим смаком, дуже корисний і красивий. До його складу входить рукола, яка надає пікантний гоструватий смак. Але якщо вона не припадає до смаку домочадцям або гостям, її можна замінити на шпинат або листя латуку або айсберга.

Інгредієнти:

  • 3 буряка невеликого розміру;
  • пучок рукколи (або іншої зелені);
  • 1 авокадо;
  • 120 г козячого сиру;
  • 50 г смажених волоських горіхів.

Салаты на Новый 2021 год

Для заправки:

  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • 2 ч. л. діжонської (французької) гірчиці;
  • 1 ст. л. меду:
  • ½ Ч. л. меленого чорного перцю;
  • сіль за смаком;
  • 4 ст. л. оливкова олія Extra Virgin.

Розігріти духовку до 200 С. Буряк добре промити, обсушити паперовим рушником, і загорнути у фольгу. Розмістити на деко. Запікати до готовності приблизно годину. Буряк повинна стати м’якою і легко проколюватися виделкою. Дістати з духовки, розгорнути з фольги і дати добре охолонути. Тільки після цього очистити. Нарізати часточками.

Поки буряк остигає, можна зробити заправку. Змішати в керамічній мисці масло, оцет, мед і гірчицю. Додати сіль і перець.

Авокадо очистити від шкірки, вийняти кісточку, розрізати на тонкі слайсы. Помістити у велику миску, куди додати буряк, розкришений козячий сир, волоські горіхи, подрібнені на невеликі шматочки. Додати заправку, сіль (якщо потрібно), добре перемішати.

Теплий салат з цвітної капусти

Смачний салат з цвітної капусти до новорічного свята 2021 року буде корисний і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • 1 середня головка цвітної капусти;
  • олія (Extra Virgin);
  • 1 червона цибулина;
  • 3 ст. л. виноградного оцту;
  • 1,5 ст. л. меду;
  • 50 г дрібний родзинок;
  • невеликий пучок кропу;
  • 50 г шпинату;
  • 40 г підсмаженого мигдалю.

Салаты на Новый 2021 год

Сиру цвітну капусту розібрати на невеликі суцвіття. Добре розігріти сковороду з високими стінками (можна використовувати вок) і додати оливкове масло. Покласти капусту і добре обсмажити з одного боку. Додати цибулю, тонко нарізаний півкільцями. Посолити. Обсмажувати ще 15 хвилин, періодично помішуючи. Довести до готовності. Готова капуста повинна бути помірно м’якою і добре проколюватися. Але не варто тримати її на вогні занадто довго, так як стане дуже м’якою і втратить свою щільність.

Приготувати заправку: змішати виноградний оцет, мед, родзинки і кріп. Можна додати спеції за смаком (наприклад, м’яту, базилік або орегано). Нарізати слайсами мигдаль і дрібно порвати шпинат. Змішати всі інгредієнти і подавати до столу теплим.

Шпинат необхідно добре промивати, оскільки в ньому може бути пісок.

З смаженої моркви і квасолі з сиром фета

Таке блюдо дуже сподобається Бику і стане відмінним доповненням новорічного столу в 2021 році.

Інгредієнти:

  • 2 великі солодкі моркви;
  • гілочка чебрецю;
  • оливкова олія (Extra Virgin);
  • 170 г стручкової квасолі (можна використовувати заморожену);
  • 400 г консервованої білої квасолі;
  • 1 червона цибулина;
  • 200 г фети;
  • невеликий пучок м’яти.

Морква добре промити і почистити. Її можна приготувати кількома способами:

  • Підсмажити на грилі розрізаною навпіл або цілком (як на фото). Таке приготування поліпшить смакові якості страви і зробить його більш естетично привабливим.
  • Порізати соломкою і обсмажити на сковороді в оливковій олії.
  • Салаты на Новый 2021 год

    У будь-якому випадку, до моркви на гриль-сковорідку, ґрати або в звичайну сковорідку покласти гілочку чебрецю, яка передасть овочу свій неповторний аромат.

    Тонкі півкільця цибулі також обсмажити на сковороді. Стручкову квасолю проварити в киплячій воді приблизно 2 хвилини, поки вона не стане м’якою. Консервовану квасолю висипати в друшляк і трохи промити від розсолу. Сир фета розрізати на кубики з ребром в 1 див. Акуратно змішати всі складники страви з порваними шматочками м’яти, полити оливковою олією і трохи посолити. Слід враховувати, що фета і консервована квасоля вже містять у собі сіль.

    З пшеничної крупи та бобів з соусом песто

    Вишуканий салат для новорічного столу 2021 року запам’ятається своїм незвичайним смаком. На перший погляд він може здатися дуже незвичним, але цілком зможе зайняти ряди повсякденних і традиційних святкових страв.

    Інгредієнти:

    • 1 невелика головка брокколі;
    • 200 г стручкової квасолі (можна використовувати заморожену);
    • 250 г готової крупи фрік (або замінити її булгуром);
    • 1 червона цибулина;
    • 100 г соусу песто (можна використовувати готовий або зробити його самостійно);
    • 400 г консервованої білої квасолі;
    • 2 ст. л. виноградного оцту;
    • 2 ст. л. оливкова олія Extra virgin;
    • 50 г шпинату.

    Салаты на Новый 2021 год

    Свіжу капусту брокколі розділити на невеликі суцвіття. Для приготування можна використовувати заморожені овочі. Помістити в киплячу підсолену воду на 5 хвилин. Брокколі повинна стати м’якою, але важливо її не переварити, інакше вона розкисне і втратить свій яскравий зелений колір. Також трохи приварити стручкову квасолю, щоб вона стала м’якою, але залишилася трохи хрусткою. Овочі викласти в друшляк, дати їм стекти і охолонути.

    У цей час можна зробити соус песто. Для цього необхідно взяти великий пучок зеленого базиліка, 3-4 зубчики часнику і оливкове масло. Все перемолоти в блендері до однорідної маси. Щоб отримати оригінальний соус, у нього додають кедрові горішки.

    Для даного рецепту передбачено використання пшеничної крупи фріке. Однак, її не завжди можна зустріти на полицях у магазинах, тому можна її замінити відвареною булгуром. Крупу змішують з червоним цибулею, попередньо порізаним на дрібні кубики і замоченому в оцті (оцет не зливати, а додати до крупі). До фрік додають остиглі овочі (броколі і зелену квасолю), консервовану білу квасолю (розсіл необхідно вилити), оливкова олія, соус песто і порваний великими шматками шпинат.

    Яблучний салат з карамелізованими волоськими горіхами

    Цей салат має всі шанси стати хітом святкового застілля. У ньому поєдналися солодкість карамелі, кислота яблучного оцту і пікантність французької гірчиці. Він збуджує смакові рецептори і вражає незвичайним поєднанням продуктів.

    Інгредієнти:

    • 100 г коричневого цукру;
    • ¼ Ч. л. кориці;
    • ¼ Солі;
    • 3 ст. л. води;
    • 100 г волоських горіхів;
    • 200 г салатна суміш;
    • 2 середніх яблука;
    • 80 р сиру з цвіллю;
    • 50 г сушеної журавлини.

    Салаты на Новый 2021 год

    Для заправки:

    • 2 ст. л. яблучного оцту;
    • 1 цибулина шалот;
    • ½ Ст. л. діжонської гірчиці;
    • 2 ст. л. оливкової олії Extra virgin.

    Щоб карамелізувати горіхи, необхідно розігріти сковороду на середньому вогні і змішати в ній коричневий цукор, корицю, сіль і влити воду. Потім додати горіхи і перемішати так, щоб карамель повністю покрила.. Тримати на повільному вогні 3-5 хвилин, постійно помішуючи (маса повинна загуснути). Зняти з вогню і дати охолонути.

    Зробити заправку: у скляну миску додати яблучний оцет, дрібно рубаний цибулю, гірчицю і масло.

    У великій посуді перемішати салатний мікс (попередньо добре вимитий і просушений на паперовому або бавовняний рушник), слайсы яблук, остиглі горіхи, кришений сир з цвіллю і сушену журавлину. Полити заправкою. Сіль можна додати за бажанням.

    З печінкою і волоськими горіхами

    Салати з м’яса і субпродуктів також допускаються до новорічного столу в 2021 році. Проте, слід утриматися від використання яловичини, телятини, яловичого мови та інших подібних продуктів. Це може не сподобатися покровителю року.

    Інгредієнти:

    • 400 г свинячої печінки;
    • 500 мл молока;
    • 200 г моркви;
    • 1 ріпчаста цибуля;
    • 2-3 зубчики часнику;
    • сіль і чорний перець;
    • 100 г волоських горіхів;
    • майонез для заправки (можна зробити самостійно);
    • оливкова олія для смаження;
    • невеликий пучок петрушки.

    Салаты на Новый 2021 год

    Свинячу печінку необхідно промити в холодній воді, прибрати видимі плівки та інші недоліки. Покласти в миску або каструлю і залити молоком на 30 хв. «Молочна ванна» зробить печінка ніжніше і прибере гіркоту. Після цього печінка відварюють у підсоленій воді 30-40 хвилин до готовності. Охолоджують і нарізають великими брусочками.

    Цибулю ріжуть півкільцями, часник – дрібними кубиками, а моркву – півколами або натирають на тертку. Краще всього використовувати тертці для корейської моркви. У цьому випадку вдається отримати гарні тонкі слайсы. Овочі обсмажують на рослинному маслі. Горіхи підсмажують окремо на сухій сковорідці. Після чого рубають на невеликі шматочки.

    У мисці з’єднують печінка, остиглі цибулю і моркву, і горіхи. Заправляють магазинним або домашнім майонезом, або додають мелкорубленную петрушку. Солять і перчать за смаком.

    Новорічні салати з простих продуктів: відео

    Смотрите также

    Гороскоп на 2021 рік для Тигра

    Рік Бика обіцяє бути спокійним – на це вказує гороскоп на 2021 рік для Тигра. …