Домой / 2021 РІК БІЛОГО БИКА / Новорічне меню 2021: рецепти для святкового столу

Новорічне меню 2021: рецепти для святкового столу

Одним з важливих етапів підготовки до святкування Нового 2021 року вважається складання меню. Красиво сервірований стіл з смачною їжею допоможе створити приємну атмосферу і затишну обстановку святкового застілля у колі близьких і рідних. Старання господині обов’язково оцінять гості, і не дивуйтеся, якщо до вас звернуться з проханням поділитися вашими рецептами страв новорічного столу 2021 року.

Вісім супер-швидких новорічних рецептів: відео

Основні поради

Перед тим, як почати планувати новорічне меню на 2021 рік, прислухайтеся до деяких рекомендацій:

  • Не відкладайте на останні дні питання написання меню. Символом 2021 рік є Білий Металевий Бик, а він, як відомо, не терпить поспіху і зволікань. Продумайте всі деталі заздалегідь, складіть список необхідних продуктів, проведіть закупівлю в супермаркеті або на ринку.
  • Приділіть увагу сервіровці і прикрашання святкового столу. Такі незначні дрібниці, як серветки з тематичним принтом або свічки в зимовій аранжуванні, гармонійно доповнять загальну картину гуляння та святковий інтер’єр будинку.
  • Звертайте увагу на якість продуктів і терміни придатності.
  • Вибирайте для готування рецепти зі зрозумілим для вас технологічним процесом.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Що можна готувати

    Основу раціону талісмана року становить рослинна їжа. Виходячи з цих переваг, можна припустити, що в меню на Новий 2021 рік буде доречно включити такі компоненти, як:

    • овочі;
    • фрукти;
    • різноманітна зелень;
    • злаки (у складі гарнірів).

    Головні табу

    Ні в якому разі, щоб не образити господаря 2021 року – Бика, на новорічний стіл не можна ставити яловичину або телятину. Альтернативні варіанти для подачі гостям – м’ясо птиці або свинина, кролик або баранина.

    Також в процесі приготування холодцю, холодцю і желе, не варто використовувати желатин. При його виробництві застосовують продукцію м’ясної галузі — кістки, сухожилля, копита і роги великої рогатої худоби.

    Його можна замінити агар-агаром на основі морських водоростей.

    Основні страви

    Як відомо, символ року любить ситно поїсти, тому меню новорічного столу 2021 має бути поживним і різноманітним. В залежності від уподобань і побажань домочадців на нашому сайті можна вибрати цікаві рецепти приготування гарячих страв з риби, м’яса птиці. Нехай новорічне меню 2021 року стане самим приємним і ароматним спогадом для вас та ваших гостей!

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола
    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Свинина під ананасами

    Що потрібно (на 5 порцій):

    • м’ясо – 500 г;
    • низькокалорійний майонез – 100 г;
    • консервовані ананаси – 1 банка;
    • твердий сир «Російський» — 100 г;
    • соєвий соус – 100 р;
    • сироп – 100 г;
    • соняшникова олія;
    • мелений чорний перець.

    Процес приготування:

  • Банку з ананасами відкрити, сироп злити в окрему посудину.
  • М’ясо промити під проточною водою, просушити.
  • Нарізати на шматки розміром трохи ширше кільця ананаса і товщиною 1-1,5 см, відбити.
  • Зробити маринад з сиропу і соєвого соусу, залити ним м’ясо. Залишити в прохолодному місці на 1,5 години.
  • Форму змастити маслом, викласти свинину з перцем і сіллю.
  • Зверху накрити кільцями ананаса.
  • Полити майонезом.
  • Посипати крупно натертим сиром, поставити в розігріту духовку на 40 хвилин, готувати при температурі 180 градусів Цельсія.
  • Прикрасити овочами і зеленню, подавати в гарячому вигляді.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Гусак зі сливами і овочами

    Ця страва може стати справжньою родзинкою новорічного меню 2021 року: неймовірне поєднання смаку в’ялених слив, ніжного м’яса і булгуру – відмінний варіант для ситного святкового вечері.

    Що потрібно (на 12 порцій):

    • гусак – 4 кг (тушка);
    • сливи – 200 г;
    • очищена гарбуз – 300 г;
    • картопля – 5 бульб;
    • натуральний мед – 50 г;
    • гірчиця (рідка) – 30 г;
    • сік граната – 3 ст. л.;
    • булгур – 450 г;
    • свіжа зелень;
    • айва – 1 шт.;
    • мелений чорний перець;
    • чебрець в свіжому вигляді – 2 гілочки;
    • яблука – 1 шт.

    Як готувати:

    • У блендері або за допомогою кухонного комбайна подрібнити в’ялені сливи.
    • Для маринаду з’єднати соєвий соус, гірчицю, гранатовий сік, мед, сіль і спеції, перемішати.
    • Тушку добре помити, зрізати залози внизу спинки.
    • Всередині гусака змастити подрібненими сливами, зовні – маринадом.
    • Поставити в холодильник на добу для маринування.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    • Відварити крупу.
    • Для приготування викласти на деко овочі, яблука, айву і гусака, нафарширувати його булгуром (можна замінити рисом).
    • Накрити фольгою, защипнути з усіх боків.
    • Розігріти духовку до 170 градусів Цельсія, поставити деко, готувати 4 години.
    • Щоб скоринка вийшла рум’яною і хрусткою, наприкінці готування зняти фольгу, включити режим «Гриль» на 15 хвилин.
    • Готового гусака перед подачею прикрасити свіжою зеленню.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Скумбрія з овочами

    При підготовці новорічного меню 2021 обов’язково включіть в перелік найменувань рибу, запечену з овочами і сиром. За цим рецептом скумбрія готується швидко, виглядає ефектно і по-святковому.

    Що потрібно (на 2 персони):

    • риба – 1 шт.;
    • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • болгарський перець – 1 шт.;
    • сир «Вершковий»;
    • лимон;
    • спеції;
    • соняшникова олія – 20 мл

    Етапи приготування:

    • Гострим ножем на спинці розмороженої риби зробити два паралельних надрізу – від голови до хвоста.
    • Кухонними ножицями перерізати кістка з двох сторін.
    • Акуратно вийняти хребет.
    • Видалити нутрощі, пінцетом зібрати кістки, вирізати зябра.
    • Промити проточною водою, дати стекти, обсушити паперовими кухонними рушниками.
    • Збризнути свіжовичавленим соком лимона, трохи посолити і додати спеції.
    • Залишити на 20 хвилин.
    • Очистити овочі, нарізати цибулю півкільцями, перець – соломкою, моркву натерти.
    • З’єднати всі разом і швидко обсмажити на олії на сковороді.
    • Зробити форму з фольги, розріз на спинці риби зафіксувати двома зубочистками.
    • В овочеву суміш вмішати сир «Hochland».
    • Нафарширувати рибу.
    • Готувати в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Стежити за тим, щоб начинка не пересушилась.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Форель з горіхами

    Святково і нарядно – це страва новорічного столу 2021 року внесе палітру яскравих фарб і феєрію смаку. Риба по цьому рецепту завжди виходить ніжна, соковита і ароматна.

    Що взяти:

    • форель (філе) – 800 г;
    • соєвий соус – 2 ст. л.;
    • сік лайма – 1 ч. л.;
    • імбир (тертий) – 1 ч. л.;
    • мигдаль, волоські горіхи (подрібнені) – 50 г кожного виду;
    • «чилі» (дрібно нарізаний) – 0,5 ч. л.;
    • петрушка – гілочка;
    • оливкова олія – 50 мл;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – зубчик;
    • морква – 1 шт.;
    • болгарський перець – 2 шт.;
    • помідори «черрі» — 4 шт.

    Як приготувати:

  • Філе промити, висушити паперовими рушниками, розрізати на 4 частини.
  • З’єднати соєвий соус, імбир і сік лайма.
  • Отриманою сумішшю полити рибу, накрити плівкою, залишити маринуватися на півгодини.
  • Оливковим маслом залити горіхи, рубану петрушку і «чилі».
  • Очищений цибулю нарізати півкільцями, моркву і солодкий перець – соломкою, помідори – навпіл. Подрібнити часник.
  • На деку розкласти овочі, зверху – рибу з горіховою сумішшю.
  • Запікати при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Салати

    Особливої ефектності і краси новорічного столу 2021 року внесуть ошатно оформлені салати, які обов’язково включаються до святкове меню усіма господинями. Відомі кулінари рекомендують не зупинятися тільки на всім відомих і популярних «Олів’є» та «Оселедець під шубою», а здивувати гостей заходу новими і оригінально оформленими салатами.

    З крабовими паличками

    Що купити:

    • майонез з низькою жирністю – 150 г;
    • курячі яйця – 3 шт.;
    • крабові палички – 200 г;
    • свіжі огірки середнього розміру – 3 шт.;
    • консервована кукурудза – 0,5 банки.

    Процес приготування:

  • Яйця ретельно вимити, зварити круто. Злити гарячу воду, залити холодною. Після охолодження очистити від шкаралупи, нарізати кубиками.
  • Злити рідину з кукурудзи.
  • Крабові палички і огірки натерти на крупній фігурної тертці або подрібнити у вигляді соломки.
  • У глибокій мисці з’єднати всі інгредієнти з майонезом, сіллю, перцем. Перемішати.
  • Подавати в красивій салатниці або скористатися кільцем спеціальної рознімної форми.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    «Ялинка»

    Салати з тематичною зимової подачею – невід’ємна частина новорічного меню 2021 року. Таке оформлення зробить акцент на святковій атмосфері і теплій обстановці, а також підкреслить старання господарки будинку смачно і ситно пригостити всіх присутніх за столом.

    Перелік інгредієнтів:

    • свіжий огірок (великий) – 1 шт.;
    • крабові палички – 150 г;
    • курячі яйця – 3 шт.;
    • майонезний соус – 50 мл;
    • кріп – великий пучок;
    • мелений перець;
    • морква;
    • гранат.

    Етапи роботи:

  • Яйця зварити круто, після остигання – очистити.
  • Огірок помити проточною водою, нарізати кубиками, трохи посолити і відставити на 15 хвилин.
  • Злити виділилася рідина, щоб салат не «поплив».
  • Після розморожування нарізати крабові палички. Також їх можна замінити вареним курячим філе або вареними креветками.
  • Подрібнити яйця, з’єднати з огірком і крабовими паличками.
  • Додати майонез, сіль, перець, перемішати.
  • На великому плоскому підносі або тарілці у формі ялини викласти салат.
  • Посипати рубаним кропом – імітація «хвої».
  • Зробити «гірлянди» з майонезу і моркви, прикрасити «іграшками» — зернами граната.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    З куркою і грибами

    Такий листковий торт» новорічного меню 2021 з різних компонентів виглядає апетитно і красиво, його можна приготувати великій і галасливій компанії. Авторський рецепт з покроковими фото допоможе вам без особливих труднощів впоратися з поставленим завданням.

    Для ефектного оформлення і подачі скористайтесь рознімної формою-кільцем діаметром 20 см — такий варіант дозволить краще розглянути всі шари компонентів.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Що необхідно:

    • консервовані ананаси – 5 кілець;
    • філе курки (відварене) – 400 г;
    • картопля (попередньо відварити) – 400 г;
    • солодка кукурудза – 0,5 банки;
    • варена морква – 200 г;
    • варені курячі яйця (круто) – 3 шт.;
    • твердий сир «Пікантний» — 100 г;
    • печериці в маринаді – 150 г;
    • низькокалорійний майонез – 200 р.

    Покрокові етапи роботи:

    • Підготувати компоненти. Натерти картоплю, гриби нарізати тонкими слайсами, ананас, курку і яйця – кубиками.
    • Взяти спадне кільце і велику плоску тарілку.
    • Всі складові викладати шарами (вирівнювати ложкою), між ними робити прошарок майонезу.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    • Спочатку викласти картоплю, трохи посолити, поперчити, покрити майонезом.
    • Далі розподілити гриби, моркву і тонкий шар соусу.
    • Викласти ананаси і курку, посолити, поперчити і знову змастити майонезом.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    • Додати кукурудзу, яйця, соус. Зверху присипати дрібно натертим твердим сиром.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    • Поставити в холодильник на 1 годину, перед подачею акуратно зняти кільце і прикрасити помідорами чері».

    Мікс морепродуктів

    Вважається, що стіл на Новий рік 2021 повинен бути багатим і щедрим, повен оригінальних страв і закусок. Тим, хто любить пробувати екзотичні продукти, обов’язково сподобається салат-асорті з морепродуктів з ароматною заправкою.

    Італійські шеф-кухарі радять готувати цей мікс напередодні застілля, наприклад, за добу до заходу. Так всі інгредієнти зможуть максимально «подружитися» та розкрити свій смак при подачі в повній мірі.

    Що необхідно:

    • біле вино – 600 мл;
    • лавровий лист – 3 шт.;
    • часник – 5 зубчиків;
    • лимон – 2 шт.;
    • гребінці, кальмари, креветки, восьминоги – по 400 г кожного виду;
    • оливки без кісточок – 1 банка;
    • селера – 1,5 ст.;
    • питна вода – 3 л;
    • лимонний сік — 0,5 ст.;
    • свіжа петрушка пучок;
    • суміш спецій.

    Як приготувати:

  • У каструлю налити воду і вино, кинути лавровий лист і дрібно нарізаний часник (2 зубчики).
  • Лимони розрізати на половинки, видавити сік і опустити їх на дно ємності.
  • Довести до кипіння і зменшити вогонь на плиті.
  • Першими відварити креветки – 2 хвилини.
  • Дістати їх, потім приготувати кальмари – 1,5 хвилини. Вийняти.
  • Для гребінців знадобиться 2 хвилини. Виловити шумівкою.
  • Відварити восьминогів – 2 хвилини.
  • Всі компоненти з’єднати в глибокій посудині з крупно нарубаний селерою.
  • Полити заправкою з оливкового масла і лимонного соку з подрібненою петрушкою і тонкими слайсами часнику (3 зубчики), приправити сіллю, спеціями.
  • Перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на 12 годин.
  • Перед подачею спробувати, при необхідності додати спеції і добре перемішати. Прикрасити чорними оливками.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Закуски

    Різноманітні бутерброди, нарізання, канапе і тарталетки – відмінне рішення для фуршетного варіанти застілля або для перекусу при подачі аперитивів. Також вони прекрасно доповнюють загальну картину застілля, пропонуючи широкий вибір різноманітних продуктів і компонентів.

    Зазвичай закуски подаються порційно, тому важливо вибирати такі варіанти презентації, щоб гостям було зручно брати і пригощатися. Зручно використовувати різні шпажки, кошики, крекер або чіпси з овочів.

    Тарталетки з сьомгою

    Яскраві і елегантні канапе сподобаються гостям, завдяки м’якості і ніжності сиру в поєднанні з вишуканим смаком риби.

    Перелік необхідних компонентів:

    • купівельні кошики або тарталетки – 12 шт.;
    • вершковий сир – 200 г;
    • солона сьомга – 150 г;
    • часник – 2 зубчики;
    • свіжий кріп – пучок;
    • чорний перець.

    Процес приготування:

  • Сьомгу розділити на 2 частини.
  • Дрібно порізати часник, зелень і одну з частин риби.
  • У глибокій ємності виделкою розім’яти м’який сир з подрібненими продуктами, трохи поперчити і перемішати.
  • За допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою або звичайного канцелярського файлу з відрізаним куточком наповнити тарталетки.
  • Другу половину сьомги нарізати на тонкі слайсы, прикрасити ними і гілочками кропу тарталетки з начинкою.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Печінковий торт

    Закусочні торти на основі лаваша, млинців, крекеру або вафельних коржів з найрізноманітнішими начинками – відмінна альтернатива бутербродів.

    Необхідні компоненти:

    • печінка (свинина або куряче) – 500-600 г;
    • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
    • часник – 4 зубчики;
    • морква – 1 шт.;
    • сметана з жирністю 20 % — 250 г;
    • м’який сир – 150 г;
    • пшеничне борошно – 150 г;
    • курячі яйця – 2 шт.;
    • соняшникова олія;
    • свіжа петрушка – гілочка;
    • листя салату;
    • чорний перець.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Покрокові інструкції:

  • Печінку промити, порізати на маленькі шматки. Очистити 1 цибулину і часник, дрібно покришити.
  • За допомогою блендера або електром’ясорубки подрібнити компоненти до отримання однорідної суміші.
  • Додати яйця, перець, сіль і сметану (необхідно залишити 3 ст. л. для начинки)
  • Всипати просіяне борошно, влити 80 мл олії. Збити за допомогою заглибного блендера, вінчики або кухонного комбайна. Тісто має бути таким, як для звичайних млинців, без грудочок.
  • Млинці можна смажити на плиті або випікати в духовці при 220 градусах. Фольгу або сковороду змащувати олією. Повинно вийти 8 штук.
  • Натерти на тертці велику моркву, нарізати цибулю. Смажити на сковороді на невеликому вогні. Поперчити і посолити, збільшити вогонь і трохи підрум’янити.
  • Обрізати коржі – можна використовувати кришку каструлі або тарілку меншого розміру.
  • Обрізки млинців дрібно нарізати.
  • Обсмажену моркву і цибулю з’єднати зі сметаною і посіченою зеленню, перемішати.
  • Зібрати торт – на кожен млинець викласти начинку і шматочки нарізаного залишків. Самий верхній корж залишити без начинки.
  • Поставити в холодильник на 2 години, попередньо накривши харчовою плівкою.
  • Змастити верх і боки торта сирним сиром.
  • Прикрасити пелюстками моркви і зеленню.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Брускетта з тунцем

    Інгредієнти:

    • консервований тунець – 1 банка;
    • оливки без кісточок – 150 г;
    • лимон – 1 шт.;
    • свіжа петрушка – декілька гілочок;
    • м’який сир – 200 г;
    • багет – 1 шт.;
    • соняшникова олія;
    • суміш сушених трав (орегано, «Італійські»);
    • чорний перець.

    Етапи приготування:

  • Багет нарізати на скибочки товщиною 1 см під кутом 45 градусів.
  • Підсмажити на олії, трохи присипавши сіллю і сумішшю ароматних трав.
  • Оливки подрібнити листя петрушки (без стебел).
  • Лимон помити, просушити, спеціальним ножем зняти верхній шар шкірки так, щоб вийшли довгі смужки.
  • Розкрити банку з рибою, злити рідину.
  • У посудині з’єднати тунець, оливки, половину цедри лимона, петрушку і вершковий сир. Ретельно розім’яти виделкою.
  • Розподілити суміш по брускеттам, прикрасити залишилася цедрою.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Десерти

    Кульмінацією святкового вечора вважається подача десертів і фруктів. Після ситного застілля легкі і в міру солодкі страви з ніжною текстурою порадують справжніх ласунів і дітей.

    Деякі рецепти в переліку інгредієнтів містять алкоголь, при приготуванні десертів для дітей його необхідно виключити!

    Шоколадний трайфл з лікером «Бейліз»

    Список компонентів:

    • м’який вершковий сир – 450 г;
    • цукор-пісок – 130 г;
    • цукрова пудра – 75 г;
    • какао-порошок (попередньо просіяти) – третину склянки;
    • лікер «Бейліз» — 6 ст. л.;
    • кондитерські вершки – 250 г;
    • печиво «Орео» — 15 шт.

    Як зробити:

  • Збити сир з цукром і ¼ ст. какао. Влити 4 ст. л. лікеру, продовжити вимішувати до отримання однорідної маси.
  • В іншій ємності збити вершки, додати 2 ст. л. алкоголю, 1,5 ст. л. какао і цукрову пудру. Необхідно домогтися освіти жорстких піків.
  • Печиво подрібнити в крихту.
  • Підготувати келихи, заповнити їх по черзі шарами – крихти печива, чізкейк і вершки.
  • Кожну порцію прикрасити збитими вершками, для цього необхідно використовувати кондитерський мішок з фігурною насадкою.
  • Посипати крихтою печива.
  • Поставити в холодильник, дістати за 15 хвилин до подачі на стіл.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    «Тірамісу»

    Легкий і повітряний мус – ідеальне завершення святкової ночі. Ніжна текстура і неймовірний смак не залишить байдужим нікого з гостей.

    Перелік складових:

    • «маскарпоне» або вершковий сир – 250 г;
    • розчинна кава – 1,5 ч. л. (можна використовувати одноразовий пакетик) і ще 1 ст. л.;
    • гаряча вода – ¼ чашки;
    • кондитерські вершки – 200 г;
    • какао-порошок;
    • молочний шоколад – 30 г;
    • цукрова пудра – 150 г;
    • ванільний цукор – 1 пакетик.

    Кроки рецепту:

  • Кава висипати в чашку, залити гарячою водою, розмішати і дати охолонути 10 хвилин.
  • Збити вершки до появи жорстких піків. Прибрати в холодильник.
  • Сир і цукрову пудру з’єднати в чаші кухонного комбайна, перемішувати на невеликій швидкості до однорідності суміші.
  • Змішати ванільний цукор і 1 ст. л. кави (кількість можна регулювати залежно від особистих переваг), висипати в чашку, де вже розчинився кави.
  • З’єднати з кавовою сумішшю вершки і сирну масу, акуратно перемішати лопаткою.
  • Перекласти в кондитерський мішок або в zip-пакет з насадкою.
  • На дно склянки видавити один шар мусу. Присипати просіяний какао-порошком. По черзі повторювати шари до верху.
  • Покрити тертим шоколадом.
  • Подавати охолодженим.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    «Зефірний рай»

    Торт – обов’язковий завершальний акорд урочистого столу. Пропонуємо вам приготувати святковий торт без випічки, що значно заощадить ваш час і сили.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Складові:

    • бісквіт – 3 коржа;
    • зефір;
    • вафельні трубочки;
    • вершки жирністю 33 % — 500 г;
    • цукрова пудра – 100 г;
    • прикраси – мармелад, шоколад, зефір;
    • декоративна стрічка.

    Вершки, віночки міксера і ємність повинні бути достатньо охолодженими – помістіть їх попередньо в морозильну камеру на 20 хвилин.

    Збірка:

  • Збити вершки, поступово ввести цукрову пудру, продовжити процес (кількість цукру залежить від особистих переваг). Після появи піків всипати трохи тертого шоколаду, акуратно перемішати лопаткою.
  • Помістити перший корж на красивій тарілці, розподілити трохи крему. Розкласти половинки зефіру, зазори заповнити вершками.
  • Повторити так само з іншими коржами.
  • Верх і боки торта рясно змастити кремом.
  • По периметру встановити «парканчик» з вафельних трубочок або шоколадних паличок «Kit Kat».
  • Верх прикрасити шматочками фруктів, шоколаду або кольорового маршмеллоу.
  • Перев’язати красивою стрічкою.
  • Поставити в холодильник на 4 години для просочення.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Напої

    Традиційними алкогольними напоями для святкування Нового року вважаються шампанське і вино, серед безалкогольних варіантів найбільш популярні різні соки, морси і компоти. Щоб здивувати своїх гостей, приготуйте кілька цікавих коктейлів або настойок із нашої збірки авторських рецептів. Не забудьте і про маленьких гостей – запропонуйте їм освіжаючі або гарячі напої з незвичайним оформленням.

    Для дозрівання і приготування деяких видів напоїв необхідно кілька тижнів, тому заздалегідь плануйте питання алкоголю в меню.

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    З коньяку з грушею

    Потрібно:

    • коньяк – 400 мл;
    • сухе червоне вино – 200 мл;
    • сливи – 400 г;
    • малина (свіжа або заморожена) – 100 г;
    • груші (в’ялені, копчені) – 50 р;
    • цукор-пісок – 150 г;
    • вода питна – 100 мл

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Підготовка:

  • У чисту суху скляну ємність налити вино, коньяк і цукор, добре перемішати.
  • Засипати малину. Якщо використовуються заморожені ягоди, то необхідно їх попередньо розморозити при кімнатній температурі.
  • Також перекласти в каструльку помиті і очищені від кісточок сливи і груші.
  • Залити водою, закрити герметично кришкою. Зберігати в прохолодному місці 3-4 тижні. Періодично струшувати ємність.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Журавлинний морс

    Інгредієнти:

    • журавлина (свіжа, морожена) – 400 г;
    • цукор – 5 ст. л.;
    • апельсин – 1 шт.;
    • вода – 2 л

    Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Етапи роботи:

  • Апельсин вимити, гострим ножем зняти цедру, намагаючись не зрізати білу частину, щоб не було гіркоти.
  • Журавлину залити водою, поставити каструлю на плиту, додати цедру, цукор і видавити сік апельсина. Довести до кипіння і повного розчинення цукру.
  • Трохи розім’яти ягоди, щоб морс був більш насиченим.
  • Остудити, дати настоятися кілька годин. Перед подачею процідити через дрібне сито. Лід — за бажанням.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    З кави і шоколаду

    Що взяти:

    • молоко – 750 г;
    • кави;
    • чорний шоколад – 100 г;
    • цукор – 180 г;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • кардамон – 0,5 ч. л.;
    • мелена гвоздика – 0,5 ч. л.;
    • мускатний горіх – 2 р.

    Покрокові інструкції:

  • Розчинну каву залити 250 мл окропу, розмішати. Можна використовувати міцний мелену каву або какао (для дітей).
  • Поставити каструлю з молоком на невеликий вогонь, як тільки з’являться бульбашки – додати дрібні шматочки шоколаду і спеції.
  • Постійно заважати лопаткою до однорідності суміші.
  • Розлити в чашки і прикрасити маршмеллоу.
  • Новогоднее меню 2021: рецепты для праздничного стола

    Смотрите также

    Гороскоп на 2021 рік для Тигра

    Рік Бика обіцяє бути спокійним – на це вказує гороскоп на 2021 рік для Тигра. …