Домой / 2021 РІК БІЛОГО БИКА / Гарячі страви на Новий 2021 рік

Гарячі страви на Новий 2021 рік

Новий 2021 рік пройде під знаком Білого Металевого Бика, а це значить, що на новорічному столі не місце страв з телятини і яловичини. Для гарячих страв і м’ясних нарізок можна використовувати свинину, птицю, баранину або рибу. Щоб добре задобрити символу наступаючого року в новорічне меню потрібно включити багато страв, які включають крупи, зелень, овочі і фрукти.

Свиняча шийка запечена з сухофруктами

Для цього рецепта краще всього підійде шматок свинини прямокутної форми. Самою ніжною на смак виходить шийна частина. Запікати м’ясо можна в духовій шафі або в мультиварці.

Горячие блюда на Новый 2021 год

Для страви потрібно:

  • свинина – 1-1,5 кг;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • чорнослив – 10-15 шт.;
  • спеції.

Як готувати:

  • Сухофрукти замочуємо в гарячій воді на 15 хвилин, потім добре промиваємо.
  • Свинину миємо, промаківающімі серветками і робимо на брусочку поперечні розрізи, не доходячи на 0,5 см до кінця і закладаємо в кожен чорнослив.
  • Змішуємо сметану, гірчицю, спеції, солимо за смаком. Натираємо брусок м’яса заправкою, поміщаємо його в пакет для запікання і залишаємо просочитися на дві години.
  • Випікаємо 2 години при 200 °С.
  • Страва підходить для подачі як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Фаршироване чорносливом м’ясо зручно нарізати на порційні медальйони.

    Горячие блюда на Новый 2021 год

    Новорічна качка

    Запечена качка одне з найбільш святкових і красивих гарячих страв для застілля на Новий 2021 рік. Правильно приготовлена птах буде соковитою і ароматною.

    Горячие блюда на Новый 2021 год

    Для приготування потрібно:

    • велика качка;
    • яблука – 5-6 шт.;
    • волоські горіхи – ½ склянки;
    • родзинки – ½ склянки;
    • часник – 3 зубчики;
    • рослинне масло – 2 ст. ложки;
    • сік одного лимона;
    • імбир – 1 дес. ложку;
    • спеції (сіль, перець чорний, кориця).

    Порядок приготування:

  • З тушки, розігрітій до кімнатної температури, в першу чергу відрізаємо гузку. Тушку добре промиваємо і насухо витираємо серветками.
  • Натираємо качку зовні і всередині сіллю і чорним перцем.
  • Подрібнюємо часник, імбир, у цю масу додаємо сік лимона, рослинне масло і добре перемішуємо.
  • Натираємо маринадом з усіх боків.
  • Готуємо начинку: яблука кислих сортів розрізаємо на четвертинки (серцевину видаляємо), горіхи подрібнюємо ножем. Змішуємо яблука, родзинки, горіхи, корицю.
  • Перевертаємо тушку грудкою вниз. Шкіру в шийному відділі загортаємо всередину і закріплюємо зубочистками. Ще раз звертаємо качку грудкою вгору. Закладаємо начинку і закріплюємо зубочистками.
  • Щільно загорнути птицю двома шарами пергаментного паперу. При цьому запам’ятовуємо, де грудка, а де спинка. Потім ще двома шарами фольги.
  • У розігріту до 140 °С духовку ставимо качку, покладену на деко, грудкою вниз. Для запікання вибираємо середній рівень решітки.
  • Випікаємо птицю 3 години. Для додання красивого коричневого відтінку відправляємо качку на гриль до утворення скоринки.
  • Прикрашаємо страву за смаком.
  • Горячие блюда на Новый 2021 год

    Соковита горбуша з овочами

    Рибка, приготовлена в духовці під ковдрою з соковитих овочів, одне з найпопулярніших гарячих страв на Новий рік. Приготування займає мінімум часу, але виглядає раба дуже презентабельно. Наявність овочів в рецепті задобрити символ 2021 року — Металевого Бика.

    Інгредієнти:

    • філе горбуші – 500 гр.;
    • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
    • морква велика – 2 шт.;
    • сметана жирна – 150 гр.;
    • сир твердих сортів – 100 гр.;
    • сік половинки лимона;
    • сіль і перець – за смаком;
    • рослинне масло – 1 ст. ложка.

    Приготування:

  • Філе риби моєму і ділимо кожну тушку на 3-4 шматка.
  • Посуд для запікання рясно змащуємо маслом і рівномірно розкладаємо підготовлене філе. Рибу солимо, перчимо за смаком і збризкуємо соком одного лимона.
  • Цибулю шаткуємо кільцями (півкільцями), моркву натираємо на крупній тертці.
  • На рибу викладаємо овочі, зверху заливаємо сметаною і посипаємо тертим сиром.
  • Випікаємо страву при температурі 180 °С 30 хвилин.
  • Горячие блюда на Новый 2021 год

    Перед подачею горбушу можна прикрасити скибочками лимона і зеленню.

    Печеня з свинини в горщиках

    Серед новорічних гарячих страв особливо доречним буде печеня в порційних горщиках.

    Горячие блюда на Новый 2021 год

    Для приготування потрібно:

    • гриби (білі або печериці) – 250 гр.;
    • м’якоть свинини – ½ кг;
    • картопля – ½ кг;
    • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
    • часник – 2 зубчики;
    • сметана або майонез – 150 гр.;
    • сир твердий – 100 гр.;
    • масло рослинне – 2 ст. л.;
    • спеції (сіль, перець, лавровий лист).

    Порядок дії:

  • М’ясо миємо й ріжемо на невеликі шматочки. Картоплю чистимо, миємо й ріжемо на великі кубики. Моркву і цибулю нарізаємо півкільцями. Гриби нарізаємо довільно.
  • М’ясо, гриби і цибулю обсмажуємо на рослинному маслі в різному посуді.
  • Першим шаром в горщики укладаємо м’ясо, другим обсмажені гриби. На гриби викладаємо по столовій ложці сметани.
  • Третім шаром в горщики укладаємо смажену цибулю і зверху викладаємо картоплю.
  • На картоплю додамо ще по одній ложці сметани. За бажанням можна додати томати, нарізані кільцями.
  • Додаємо в кожен горщик води до половини обсягу. Останнім шаром укладаємо натертий сир. Відправляємо горщики в духовку, розігріту до 200 °С на 50 хвилин.
  • Перед подаванням страву можна прикрасити гілочкою кропу або петрушки, нарізаною зеленою цибулею.

    Горячие блюда на Новый 2021 год

    Святковий рулет з індички

    Для приготування потрібно:

    • філе грудки індички – 2 кг.;
    • сир твердих сортів – 200 гр.;
    • бекон – 200 гр.;
    • шинка – 200 гр.;
    • сир вершковий – 150 гр.;
    • гірчиця – 3 ст. л.;
    • спеції (перець, сіль, приправи – за смаком).

    Приготування:

  • Філе індички промиваємо, просушуємо серветками. Грудку надрізаємо вздовж по горизонталі і розгортаємо – отримуємо великий пласт.
  • Накриваємо м’ясо плівкою і злегка відбиваємо.
  • Підготовлений пласт індички змащуємо гірчицею, посипаємо улюбленими приправами, солимо.
  • На змащений лист укладаємо шинку і бекон, чергуючи їх (так щоб закрити всю поверхню).
  • Наступним шаром викладаємо нарізаний скибочками сир і розмазуємо вершковий сир.
  • Згортаємо рулет і перев’язуємо його ниткою.
  • Ставимо рулет в попередньо розігріту духовку (200 °С) і випікаємо 1, 5 години.
  • Подавати рулет краще вже розрізаним на порційні медальйони.

    Горячие блюда на Новый 2021 год

    Свинина на картопляної подушці

    Дуже святковий і ситне блюдо поєднує в собі соковите м’ясо і гарнір з картоплі. Простий набір продуктів і нескладне готування – ще одна перевага гарячого.

    Інгредієнти:

    • свинина – 800 гр.;
    • картопля – 5-6 шт.;
    • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
    • морква – 2 шт.;
    • соєвий соус — 4 ст. л.;
    • рослинна олія – 2 ст. л.;
    • сметана – 3 ст. л.;
    • сир – 100 гр.;
    • приправи за смаком.

    Горячие блюда на Новый 2021 год

    Процес приготування:

    • Шийну частину свинини нарізаємо на шматочки товщиною 2-2,5 см. На кожному медальйоні робимо кілька надрізів (так м’ясо краще просочиться і пропечеться).
    • Змішуємо соєвий соус, одну ложку масла, улюблені спеції). Отриманим соусом рясно змащуємо м’ясо.
    • Свинячі стейки прибираємо в пакет і відправляємо в холодильник на 4 години для того, щоб м’ясо промокло.
    • Цибулю шаткуємо кільцями, моркву тремо на крупній насадці. Овочі пасеруємо до м’якості в невеликій кількості олії.
    • Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями.
    • Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Вистилаємо Дно картопляними скибочками і промазуємо перший шар сметаною, солимо.
    • Другим шаром йдуть свинячі стейки. Розміщуємо їх на невеликій відстані один від одного. Змащуємо їх сметаною і викладаємо овочеву суміш.
    • Форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку (200 °С) на 50 хвилин. За 10 хвилин до закінчення готування посипати страву тертим сиром.

    Перед подачею прикрашаємо медальйони зеленню.

    Горячие блюда на Новый 2021 год

    Новорічні гарніри

    Приготувати новорічні гарніри не складе труднощів, але це додасть вишуканість святкового столу. Будь-яке м’ясне або рибне блюдо з гарніром будуть виглядати завершеною композицією.

    Картопля “Дофін”

    Картопля одне з найулюбленіших і популярних страв і для повсякденного меню для святкового столу. Картопля “Дофін” підкорить гостей неймовірно ніжним вершковим смаком.

    Горячие блюда на Новый 2021 год

    Інгредієнти:

    • картопля – 1 кг.;
    • вершки середньої жирності – 3 склянки;
    • спеції за смаком.

    Приготування:

  • Очищену картоплю нарізаємо тонкими пластинками, складаємо в каструлю і заливаємо вершками, солимо, перчимо.
  • Варимо на слабкому вогні 5 хвилин.
  • Акуратно перекладаємо пластинки в ємність для запікання, посипаємо тертим або сухим часником, солимо за смаком.
  • Вершки, що залишилися після варіння, проціджуємо і заливаємо ними картоплю.
  • Запікаємо страву в духовці під фольгою 40 хвилин. Для отримання золотистої скоринки запікаємо ще 10 хвилин без фольги.
  • Горячие блюда на Новый 2021 год

    Цвітна капуста в клярі

    Корисний і одночасно дуже красивий гарнір. Весь процес приготування займе не більше 40 хвилин.

    Для приготування потрібно:

    • качан цвітної капусти – 1 шт.;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • сир – 100 гр.;
    • сіль, спеції – за смаком.

    Процес приготування:

  • Капусту розділити на суцвіття і відварити протягом 15 хв.
  • Готуємо кляр: змішати натертий сир, яйце, борошно, сіль, часник.
  • Кожне суцвіття опускаємо в кляр і обсмажуємо.
  • Горячие блюда на Новый 2021 год

    Хрустка картопля під сирною скоринкою

    Картопля з хрусткою скоринкою особливо будуть раді діти, але і дорослі не проти поласувати стравами. Для приготування потрібно:

    • картопля — ½ кг;
    • масло рослинне – 2 ст. л.;
    • спеції — сіль, перець, паприка, базилік;
    • сир твердий — 50 гр.

    Порядок дій:

  • Очищену картоплю ріжемо (велику на 8 частин, середню на 4 часточки), миємо й обсушуємо рушником.
  • Готуємо заправку: змішуємо в мисці сіль із приправами (сушений базилік, паприка, перець чорний).
  • Закладаємо картоплю в пакет і засипаємо в нього ж заправку, добре струшуємо.
  • Розкладаємо картоплю на дно дека, змащеного маслом і посипаємо зверху тертим сиром.
  • Випікаємо при 220 °С близько 40 хвилин.
  • Горячие блюда на Новый 2021 год

    Хрустка картопля з духовки буде відмінним гарячим для новорічного столу на 2021 рік. Остигле страву можна подати в якості закуски.

    Гаряче на новорічний стіл: відео

    Смотрите также

    Гороскоп на 2021 рік для Тигра

    Рік Бика обіцяє бути спокійним – на це вказує гороскоп на 2021 рік для Тигра. …